Hjælp børn på julemærkehjem og giv dem smilet tilbage

Det er ved at være juletid og det er på tide at finde lommebogen frem og puste støvet af og finde dankortet frem.

Julen går udpå næstekærlighed og derfor mener vi her hos Victorem at det er på tide at hjælpe andre mennesker i nød – Særligt børn!

Vi er faldt over en særdeles fantastisk indsamling til julemærkehjemmene fra Samlind.dk

Her kan du gå ind og støtte julemærkehjemmene som går 100% ubeskåret til deres fond!

På Julemærkehjemmene får udsatte børn hjælp til at tackle Mobning, ensomhed og lavt selvværd. Lige nu venter flere hundrede børn på at komme på et ophold.

I over 100 år har Julemærkehjemmene hjulpet udsatte børn i hele Danmark og det skal de forsætte med!

Der er ingen børn der skal stå udenfor fællesskabet

Julemærkehjemmene er unikke. Det er de af flere grunde. Julemærkehjemmene har eksisteret i over 100 år, og det har de, fordi danskerne støtter op om hjemmene og vores hjælpearbejde. Julemærkehjemmene er næsten udelukkende drevet af indsamlede midler og heraf er det vigtigt du går ind på Samlind.dk og giver en donation i dag.  Julemærkehjemmene er vores allesammens projekt og dette indlæg er har til formål at skabe opmærksom for denne sag!

På papirene er Julemærkehjemmene private døgninstitutioner, hvor børn mellem 7 til 14 år de: bor, lever og går i skole, i de 10 uger et ophold varer. Men for os er det børnenes midlertidige hjem, og den følelse ønsker vi også, børnene skal have. Vi passer på hinanden og vores fælles midlertidige hjem.

Hjælpearbejdet er tilpasset børnenes behov hver især

Julemærkehjemmene er et tilbud til børn der mistrives. I 1900-tallet var det børn fra baggårdene i København. De var underernærede og led af mangelsygdomme. Op igennem tiderne har hjælpearbejdet ændret sig. Fordi samfundet har ændret sig. Fælles for de børn, der i dag søger om hjælp på et af vores fem Julemærkehjem, er, at de har et lavt selvværd, er socialt isolerede og ofte har været udsat for mobning. Mange er også overvægtige.

Deres kerneopgave:
Ingen børn skal stå uden for fællesskabet

På Julemærkehjemmene lærer vi børn at indgå i fællesskaber, for det er forudsætningen for deres trivsel, læring og udvikling.

Vi skaber en tryg hverdag for børnene, som fremmer deres fysiske og mentale sundhed, og giver børnene en oplevelse af glæde og værdighed.

Alt arbejdet foregår i tæt samarbejde med barnets familie, skole og kommune. Fordi sådan sikrer vi, at de gode resultater, vi skaber sammen med børnene og deres familier, bedst fastholdes.

Velfungerende, trygge og faste rammer er forudsætningen for at et barns ophold på et Julemærkehjem er succesfyldt. Derfor er alle ansatte og frivilliges arbejde i Julemærkefonden en forudsætning for et vellykket ophold. Sammen gør vi en forskel for udsatte børn i Danmark.

Vores opgave er også at fastholde den høje tillid og det gode omdømme, vi har i den danske befolkning. Det gør vi ved at have et højt engagement, gøre det vi siger og tilstræbe at være ordentlige i alle forhold.

Vi er åbne omkring vores arbejde, og så længe det er foreneligt med børnenes tarv, er vi glade for at vise Julemærkehjemmene og vores hjælpearbejde frem.

Informationer:

Børn, der kommer på Julemærkehjem bliver fulgt op til et år efter, de afslutter deres ophold. Både barn og forældre besvarer spørgeskemaer, når barnet starter og slutter hos os og 4, 8 og 12 måneder efter opholdet.

Besvarelserne danner grundlag for vores resultatdokumentation. Her er et uddrag af de vigtigste tal, der viser, hvordan et ophold på Julemærkehjem hjælper barnet til både at opnå gode resultater og fastholde dem.

Kilde: Julemærkefonden

_______________________________

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *