Hvorfor er de bedste løg altid de mindste

I dag mens jeg stod og skar løg til aftensmaden kom jeg til at tænke på – Hvorfor er de bedste løg altid de mindste og mest besværlige at skærer og tilberede.

Lad os tage dem fra en ende af.

Det almindelige løg – Godt men også lidt kedeligt

et almindeligt gult løg

Det almindelige gule løg som vi kender det – Ét lidt kedeligt men effekttivt løg.

Indhold: Høj i vitamin C, løg er en god kilde til kostfiber og folinsyre. De indeholder også calcium, jern og har en høj proteinkvalitet (forholdet mellem mg aminosyre / gram protein). Løg er lav i natrium og indeholder ingen fedt. Løg indeholder quercetin, et flavonoid (en kategori af antioxidantforbindelser).

Selvom det almindelige gule løg er lidt kedeligt, så går det jo rigtigt godt med mange klassiske danske retter som Mørbradgryde eller Engelsk bøf med bløde løg.

Rødløg – Et rigtigt godt løg og en god størrelse

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *